Textielkunstenares   -   Fabric Artist  
Introductie

In de periode 1993-2003 heb ik gewerkt als autodidactisch textielkunstenares en maakte ik wandkleden, voornamelijk in opdracht. Sinds ik in 2003 besloten heb om me in te zetten voor nieuwe vormen van leren en onderwijs (zie de andere delen van deze website) kom ik helaas niet meer aan mijn textielkunst toe. Hier op mijn website is wel te lezen hoe ik werkte en is bij de gallerij ook mijn werk te zien.

Centraal in mijn werk stond daarbij de vraag hoe wij als mensen in harmonie met de natuur kunnen leven. De antwoorden op deze vraag zocht ik enerzijds in de beelden die ik zie tijdens dromen en meditaties. Wanneer ik in opdracht werkte focuste ik me op de energie van de persoon voor wie ik een wandkleed ging maken, waardoor ik de beelden te "zien" kreeg, die bij deze persoon horen.
Mijn doel was steeds om de specifieke energie, die besloten ligt in de beelden die ik zo te zien kreeg te vangen in materie, zodat de toeschouwer direkt in kontakt kan komen met deze energie en met de informatie die deze beelden te vertellen en/of te bieden hebben. Op deze manier kan ik dat mijn werk dienen als een permanente bron van kracht, ondersteuning en inspiratie op ons pad om te worden wie we in wezen zijn.

Terwijl ik als textielkunstenares autodidact ben, is deze manier van werken, geinspireerd op beelden uit de niet-fysieke wereld, vrij spontaan ontstaan onder andere op basis van de vele cursussen en workshops die ik volgde in het kader van persoonlijke groei en intuitieve en spirituele ontwikkeling.